Najaarsdegustatie Italië - België- Frankrijk

Proef meer dan 30 wijnen

Dit jaar begeleiden we jou opnieuw van aperitief tot digestief met per categorie een aangepast hapje. Een ideale foodpairing dus!
Wie na het proeven graag een wijntje koopt heeft daar uiteraard de mogelijkheid toe. Dit kan op de degustatie (aan voordeeltarief) of via de webshop.

Ook zal er dit jaar een Belgische wijnboer aanwezig zijn om zijn wijnen voor te stellen en zijn passie te delen!

Op deze aangename manier kan je eerst wijnen proeven alvorens ze aan te kopen.

Locatie:  

Zennedal Don Bosco Buizingen (achter de kerk)
Alsembergsesteenweg 130 te 1501 Buizingen

Wanneer:    

8 december 2019
14:30 – 18:30
(doorlopend)

Voorverkoop: €7

Ter plaatse:     €10

Reserveren kan door te storten op BE95 9731 1435 5758 

met vermelding van naam en aantal personen. 

Of je kan het via onze website via https://wijnen.shop/product/wijndegustatie-8-december-2019/

Hierbij wat meer informatie over de wijnhuizen:

Wijnhuis Luigino Zago

Het wijnhuis Luigino Zago is een klein familiebedrijf dat sinds de jaren ’70 gerenommeerde wijnen maakt in het noorden van Italië. De geschiedenis van het wijnhuis is nauw verbonden met het verhaal van de boerderij. De familie heeft altijd langs de rivier Piave (Veneto) gewoond en ze hadden tot de jaren ’70 naast de wijnmakerij een boerenbedrijf. Aan het eind van de jaren ’70 maakte Luigino Zago de keuze om alleen wijn nog wijn te produceren. In de loop van de jaren heeft de wijnmakerij zijn reputatie opgebouwd en behoren hun mousserende wijnen tot de beste van noord Italië. Tegenwoordig werkt Luigino samen met zijn kinderen in het wijnbedrijf. Federico Zago is oenoloog en zijn zus Chiara Zago is verantwoordelijk voor communicatie- en marketingstrategieën.

Een oenoloog houdt zich bezig met de biochemische aspecten van wijnbereiding. Het telen van druiven en de vinificatie van wijn zijn daar een onderdeel van. Daarnaast kan hij producenten ook adviseren over bewaren, verhandelen, waarde bepalen en classificeren.

WIJNDOMEIN: Vegni e Medaglini

Net even ten zuiden van Montalcino, aan de overkant van de riviertjes Orcia en Ombrone, ligt in Toscane de streek Montecucco. De rode wijnen uit Montecucco worden op een vergelijkbare manier gemaakt als de befaamde Brunello di Montalcino en ook het terroir is vergelijkbaar. Het wijngebied is echter minder bekend, maar ook dat begint snel te veranderen, mede doordat het vanaf 2011 ook de hoogste denominatie DOCG kent. Daar hebben Marcello en Rosina Vegni hun wijngaarden en boerderij, het resultaat van een huwelijk tussen de wijnfamilies Vegni en Medaglini, met in de verte uitzicht op de wijngaarden van de Brunello. Marcello en Rosina produceren een beperkte hoeveelheid wijn op hun 10 hectare wijngaarden, samen met onder andere olijfolie en varkensvlees. Het gevarieerde gebruik van hun land maakt het mede mogelijk dat er op een ecologisch verantwoorde manier wordt gewerkt.

WIJNDOMEIN: Mormoraia

De wijngaarden van Mormoraia Franca en Giuseppe Passoni ligt op een afgelegen heuvel met uitzicht op het pittoreske stadje San Gimignano. Zo laat benoemd wijnhuizen hebben een geruïneerde klooster in een bloeiende boerderij met 25 hectare aan wijngaarden gevormd in de afgelopen jaren. De witte variëteiten wil het op de tufsteen bodem van San Gimignano bijzonder goed, vooral de Vernaccia. De moderne wijnkelder biedt een garantie voor een optimale, zachte verwerking van de druiven. Het resultaat is een rassen, racy wit, die worden gekenmerkt door hun subtiele, kruidige aroma. De wijnen vindt vooral plaats in eiken vaten. Fine noten van vanille met nauwelijks merkbaar geroosterde aroma’s van het geluid.

In San Gimignano kunt u terugkijken op een lange traditie Vernaccia. Franca en Giuseppe Passoni bieden twee overtuigende rassen versies en een indrukwekkende mix van Vernaccia en Sauvignon. Ze zijn – evenals de Vernaccia di San Gimignano Riserva – gefermenteerd en in het Frans eiken vaten, die ideaal is voor de integratie van de aroma’s. Sinds enkele maanden zijn de gisten regelmatig geroerd. Dit draagt ??bij aan de weelderige en verrassend grote overvloed.

Op November 13, 2019